Indexpagina

Prostaat

De prostaat is vlak onder de blaasuitgang gelegen, de binnenzijde van de klier groeit aan door verandering in het hormonenevenwicht. Dit kan leiden tot een belemmering van de afvoer van de urine waardoor resterende urine in de blaas achterblijft en een bron van irritatie, ontsteking en pijn geeft. Deze goedaardige aanwas mag niet verwart worden met prostaatkanker, wel wordt er veiligheidshalve een jaarlijks onderzoek van de prostaat aangeraden indien men de leeftijd van 50 jaar heeft bereikt.

Hou uw prostaat gezond met ProstaatFit

Bij steeds terugkerende hevige krampachtige neigingen om te plassen brengen middelen zoals Uro-Hytrin, Omic en Xatral een aangename verlichting. Ze zorgen ervoor dat de urineleider wijder wordt wat als gevolg heeft dat het plassen en het ledigen van de blaas heel wat gemakkelijker wordt. Meestal volstaan één tot twee doses per dag. Vooral in de beginperiode kunnen deze middelen zorgen voor een duizeligheid. Ook Avodart en Proscar worden voorgeschreven, deze kunnen echter wel misvormingen van de foetus veroorzaken. Bij seksueel contact gebruikt men dan ook een condoom om de overdracht van het geneesmiddel via het sperma te vermijden.

Plantaardige middelen

Indien de klachten nog vrij mild zijn dan wordt sabal aangeraden als hulpmiddel, dit is een gedroogde rijpe vrucht van een soort palmboompje (latijnse naam: Serenoa repens), de vetzuren die in deze vrucht aanwezig zijn remmen het mannelijk hormoon testosteron waardoor de groei van de prostaat vertraagt. Twee middelen die sabal bevatten zijn Prostaserene en Prosta Urgenin. Deze geneesmiddelen smaken erg bitter, ze worden met het eten ingenomen waardoor deze zelden pijn aan de maag veroorzaken. De dosering is één capsule per dag.

Het middel Urgenin combineert sabal met echinacea, dit is een plantaardig middel tegen infecties. Er worden 25 druppels gemengd met water, dit driemaal daags vóór de maaltijd. Sabal verkleint niet noemenswaardig de prostaat maar het plassen verbetert wel, tijdig beginnen met sabal is hier de boodschap.

Geneesmiddelen verminderen de klachten bij een goedaardige prostaat, indien het ongemak steeds erger wordt dan is chirurgisch ingrijpen sterk aan te raden.

Geneesmiddelen bij goedaardig prostaatlijden

Avodart, Omic, Proscar, Prosta Urgenin, Prostaserene, Urgenin, Uro-Hytrin en Xatral


Meer kracht en meer spierenSneller bruin in de zon