TanFaster SuperBruin

  tanfaster superbruin

  Geneesmiddelen voor lever, gal en pancreas

  SpijsverteringsstelselLever en gal geven elkaar de hand in het verteren van voedsel. Galsappen maken de opname van vetten mogelijk. De lever zorgt dan voor de verdere verwerking van het opgenomen voedsel. De meeste geneesmiddelen voor gal en lever komen uit het plantenrijk. Vooral artisijok en mariadistel worden hier genoemd. Cynarol en Hebucol bevatten artisjokextract. Deze geneesmiddelen kunnen we gebruiken bij een onvoldoende galwerking. Ze verlagen in beperkte mate (ongeveer 10 %) het cholesterolgehalte in het bloed.

  Legalon is een geneesmiddel op basis van mariadistel. Het wordt gebruikt bij levensgevaarlijke vergiftigingen met paddestoelen. Mariadistel zal in die omstandigheden de lever beschermen en zo de overlevingskansen verhogen. Ook bij beschadiging van de lever door overdreven alcoholgebruik komt mariadistel de lever bijstaan.

  Voor de juiste dosis en het correcte gebruik van deze middelen kan je raad vragen aan uw apotheker. Voor het product Legalon is een voorschrift nodig.

  Creon bevat sterk geconcentreerde enzymen uit d epancreas of alvleesklier. Pancreasenzymen zorgen voor de vertering van suikers, vetten en eiwitten. Dit geneesmiddel is levensnoodzakelijk voor mucoviscidosepatiƫnten. In het geval van mucoviscidose werkt de alvleesklier onvoldoende. Dat zet de vertering van voedsel op de helling.

  Video: hoe werkt het spijsverteringskanaal?

  Bron: Laekeman G., (2004). Geneesmiddelen, wat de bijsluiter niet vertelt. Leuven: Acco